Back to All Events

Jazzramp: Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson

Dørene åpner kl. 20
CC: 150kr
Billetter på TicketCo


Den norske bassisten Jo Berger Myhre (Nils Petter Molvær, Splashgirl, Susanna, Mariam the Believer) og den islandske trommeslageren/keyboardisten Ólafur Björn Ólafsson (Sigur Rós, Jóhann Jóhannsson, Skúli Sverrisson) forener krefter og lager instrumental musikk som får tiden til å stoppe.

Deres første album «The Third Script» ble sluppet på Hubro i Juni 2017. I det stille vant det hjertene til både kritikere, publikum og fagfeller, noe som bl.a. resulterte i flotte omtaler, en invitasjon til Sigur Rós Nordur og Nidur festival, radiospilling over hele verden og nominasjon til Spellemann i åpen klasse.

Dette er musikk som virkelig er åpen, der assosiasjoner får plass til å gro og forfølges. "The Third Script" er en svært innovativ ambient-gotisk improvisasjonsplate, der innholdet spenner fra det krystallklare til det antydende, alltid med en sterk nerve tilstede. Musikken er ofte så sparsomt instrumentert, og følelsen av rom og rekkevidde så enorm, at lytteren nærmest aktivt blir invitert til å bidra med detaljer i lydbildet. Med trommer, kontrabass og et Farfisa-orgel, lager Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson en slående original lydverden som egentlig ikke minner om noe annet.Jo Berger Myhre (f. Oslo 1984) har sin bakgrunn fra den kreative norske musikkscenen der han de siste 10 årene har spilt bass med bl.a. Susanna, Solveig Slettahjell, Jenny Hval, Mariam the Believer og sitt eget band Splashgirl som har utgitt fem plater og turnert over hele verden. I 2014 ble han med i Nils Petter Molværs band, hvis forrige album "Buoyancy" (2016) han var medkomponist og produsent for.

Myhre har studert kontrabass og improvisasjonsmusikk ved Norges Musikkhøgskole, i tillegg til privattimer i kamancheh og persisk musikk hos Zhubin Kalhor i Iran.


Ólafur Björn Ólafsson (f. Reykjavik 1978), er en etablert multiintrumentalist, komponist og produsent med to tiår bak seg på den islandske musikkscenen. Der har han samarbeidet med de beste, bl.a.Skúli Sverrisson, Ólöf Arnalds, Jónsi og Stórsveit Nix Noltes. Ólafur turnerte verden rundt som keyboardist og perkusjonist med Sigur Rós i 2012-13 og har i det siste bidratt som både musiker og tekniker på filmmusikk av Jóhann Jóhannsson, Hildur Guðnadóttir og Alex Somers.

Ólafur studerte komposisjon og sonologi i Reykjavik, Berlin and Den Haag. Soloalbumet "Innhverfi" under akronymet Óbó, ble sluppet på Morr Music i 2014 til gode omtaler.

Earlier Event: October 24
Ramsalt quiz på Naustet
Later Event: October 26
Sauna session: The Eclectic Groove Show