Back to All Events

Naustet viseklubb: Doddo

Hver uke inviterer vi viseartister inn i intime Naustet på SALT. I varmen fra vedovnen framføres det tekster for et lyttende publikum rett utenfor Operaen, i hjertet av Oslo.

Konsertstart: 20.00
CC:
Ordinær: 170kr
Viseklubbmedlem: 120kr
Billetter på TicketCo

30. Oktober:
I 1997 var det nesten umulig å slå på radioen uten at "Jeg vil bare ha en mann" strømmet ut av høyttaleren. Bandet het Unge Frustrerte Menn, vokalist var Eduardo ”Doddo” Andersen. I 2002 avgikk bandet ved en stille død, men det gjorde ikke Doddo. Han skrev bøker, laget revy, drev viseklubb, og ikke minst skrev han noe slikt som titusen blogger om Brann i Bergens Tidende. Det eneste han ikke har gjort på denne siden av tusenårsskiftet er å lage musikk, og det er egentlig litt rart siden han var den sto bak både melodiene og tekstene til Unge Frustrerte Menn.

Nå er han altså tilbake med et soloalbum, kalt ”La oss ta en idealist”, åtte låter som både er umiskjennelig Doddo og allikevel helt annerledes. Det låter mye mer nedpå enn før, mindre rockete og med færre jazzakkorder, en voksen manns musikk som befinner seg et sted i skjæringspunktet mellom pop, viser og americana..

Og så er det tekstene, da. På nitti-tallet handlet det mest om jakten på kjærligheten, eller i det minste på en dame for kvelden. Nå, tjue år, en kone og to barn senere, skulle man kanskje forvente tekster med et skråblikk på det etablerte voksenlivet, men slik er det ikke. Titler som La oss ta en idealist, Israel og Hilsen en nordmann, avslører at han skriver om helt andre ting enn sin egen navle.

Han er rett og slett engasjert, idealistisk, glødende opptatt av det som rører seg i samfunnet anno 2018. Dette er politiske tekster i ordets beste forstand. Jeg vet knapt om noen andre artister som beveger seg i dette landskapet nå for tiden, i hvert fall ikke med en slik selvfølgelighet. På typisk Doddo-vis kan sangene av og til fremstå som naive men de blir aldri banale, - heller ikke er de altfor påståelige, bare skarpe og full av slående formuleringer.

Til Naustet Viseklubb har Doddo med seg sin faste musikalske makker Daniel Birkeland (gitar).

Earlier Event: October 28
Urban Recharge Retreat
Later Event: October 31
Speed-dating med Nord-Norge