Back to All Events

Releasekonsert: Building Instrument

SALT_MAL_SHARED_IMAGE_1200X630_2018_ARCTIC_PYRAMID.jpg

Building Instrument er en Bergensbasert trio som blander akustiske og elektroniske uttrykk gjennom sine helt særegne komposisjoner. Musikken favner om mye og er sjangeruavhengig, med kreativitet og lekenhet i sentrum. Reisen går gjerne fra catchy rytmer via frie improviserte partier, til følelsesladede melodier. Tekstene er på moldenserdialekt, skrevet av vokalist Mari Kvien Brunvoll. Som band danner de et unikt uttrykk, som høres bare ut som nettopp Building Instrument. De beveger seg i et slags fantasifullt ingenmannsland, mellom elektronika, organisk pop og noe mer mystisk og eventyrlig, og hadde allerede bygget seg en solid fanskare før de platedebuterte til overstrømmende kritikker i 2014. På deres andre album «Kem Som Kan å Leve» (2016) var utrykket deres enda mer drømmeaktig, lydbildet var større og mer innholdsrikt, og det var fortsatt snakk om sterkt vanedannende og underlig fengende musikk.

9. november slipper Building Instrument på nytt album, «Mangelen Min», også denne gangen via det renommerte plateselskapet Hubro.

Trioen består av Mari Kvien Brunvoll (vokal, div.elektronikk, perkusjon, zither), Øyvind Hegg-Lunde (trommer, perkusjon) og Åsmund Weltzien (div. tangenter). Trommeslager Øyvind Hegg-Lunde spiller blant annet i bandene Erlend Apneseth Trio, Electric Eye, og har turnert med José Gonzalez og hans band Junip. Mari Kvien Brunvoll har blitt beskrevet som «et eksepsjonelt talent» og gav ut sitt første soloalbum i 2012, med Spellemannsnominasjon samme året. Låten «Everywhere You Go» fra soloalbumet skaffet henne et nytt og stort publikum etter at den allestedsnærværende musikeren og DJ'en Ricardo Villalobos oppdaget låten. Villalobos har nok en gang gjort en remiks, denne gangen av Building Instrument sin låt, «Kanskje», som vil bli sluppet innom kort tid.

Dørene åpner kl. 19
CC: 180kr / 120kr (student)
Billetter hos TicektCo
ID: 18 år

Earlier Event: November 13
Naustet viseklubb: Moddi