Back to All Events

Naustet fortellerstund: Svinsk – åndelig degenerering

Vedovnen i Naustet varmer godt gjennom høst- og vintermånedene, og det gjør også en god fortelling. Derfor inviterer vi inn mennesker som har noe å dele og sammen har vi en liten fortellerstund i Nauset med ujevne mellomrom. Velkommen inn!

CC: 75kr (Billetter her)
Fortellingen starter kl. 20

21. november:
Svinsk, skrev P. C. Asbjørnsen i margen på et folkeeventyr han mottok. Betød det av fortellingen ikke var verdt å spare på eller at fortellingen inneholdt griseprat? I Svinsk har Dahlsveen studert folkeminnevitenskapens erogene soner og funnet fram til eventyr du ikke kan tro dine forfedre fortalte. Dette er sensurerte og bortforklarte fortellinger i den immaterielle kulturarven, men som får en ny aktualitet i en tid da makta ikke lenger kan forlyste seg. Dette er et fortellerprogram for voksne.

Mimesis Heidi Dahlsveen har arbeidet som fortellerkunstner siden 1996 i både inn - og utland. Hun deltatt på flere festivaler og i to EU-prosjekter som omhandler den muntlige fortellerkunsten. Hun har mottatt kunstnerisk støtte til prosjekter, forfatterstipend og i 2017 var hun årets forteller på den internasjonale fortellerfestivalen i Oslo. Hun er førstelektor i muntlig fortellerkunst og i 2008 ga hun ut fagboken “innføring i muntlig fortellerkunst”, Universitetsforlaget. Hun deltar i forskergruppen "kunst i samfunnet".

Earlier Event: November 20
Naustet viseklubb: Benny Borg
Later Event: November 23
Sauna Session: Christian Meaas Svendsen