Back to All Events

Sauna Session: Christian Meaas Svendsen

Header.jpg

Konsertstart kl. 20
CC: 195kr
Billetter på TicketCo

Konserten er en del av Sauna Sessions på i Árdna. Saunaen er åpen fra kl. 15 til 21 og billetten inkluderer både konsert og sauna så lenge du orker innenfor åpningstidene. Selve konserten foregår under amfiet, ved baren. Saunaen holder ca. 60°C og rommer opp til 100 mennesker i et amfi med utsikt inn mot Operaen og Barcode. Badetøy er obligatorisk og vi anbefaler flip-flops da gulvet i saunaen kan bli varmt. Velkommen!

Christian Meaas Svendsen har satt bass, bue og sin egen kropp som utgangspunkt for solo-musikken sin. Innenfor dette tilsynelatende smale rammeverket finnes det helt eget univers å oppdage. Lyd og musikk er, på så mange nivåer, relasjoner, og den menneskelige kontrabassen er et veldig fysisk instrument som kan tilnærmes på så mange andre måter enn den tradisjonelle måten å spille det på. Christian mener at lyd og bevegelse er en og samme ting og at den ene allerede ligger latent i den andre: at vi ser med ørene og hører med øynene. Solo-musikken hans dreier seg om å bruke tradisjonelle verktøy til å skape ukonvensjonelle lyder i frie hendelsesforløp. Det er musikk som handler om energi, om å bruke alt av det man er for å skape en opplevelse der syn og hørsel fungerer som likeverdige størrelser.

Til denne versjonen har Christian invitert med seg Kyrre Laastad: musiker, lydtekniker og produsent som jobber med et bredt spekter av ulike kunstneriske uttrykk basert rundt klingende lyd. I dette prosjektet er han en slags lydlig kinematograf, en som arbeider med å ramme inn det Christian spiller og hvor nært eller fjernt det blir sendt ut i rommet ved hjelp av ulike typer mikrofoner og plasseringer.

Christian Meaas Svendsen (f. 1988) er født og oppvokst i Kongsberg. Han er uteksaminert med bachelor i jazz/improvisasjon samt et toårig fordypningsstudium i klassisk musikk ved Norges Musikkhøgskole. Blant hovedprosjektene hans finner vi Duplex, hans eget hjertebarn Nakama samt JazzIntro-vinneren Mopti. Som sidemann spiller han blant annet sammen med den japanske pianisten Ayumi Tanaka og Per Oddvar Johansen i Ayumi Tanaka trio, i kraft-trioen Momentum sammen med saxofonist Jørgen Mathisen og trommeslager Andreas Wildhagen, i samtidsmusikkensemblet Aksiom og 12-mannsmonsteret Large Unit ledet av ingen ringere enn Paal Nilssen-Love. Christian jobber også mye med soloformatet, og forsøker å utvikle og bruke tradisjonelle og originale “utvidede teknikker” med bue(r) og egen kropp som utgangspunkt. Han skriver også for de fleste prosjektene han er med i. I tillegg driver han sitt eget plateselskap «Nakama Records». Christian er også aktiv i organiseringen av det norske kulturlivet og er blant annet med og arrangerer festivalen allEars sammen med kollega Guro Moe. Han engasjerer seg for at musikk skal være bærekraftig og diskuterer for at musikk og kunst har flere kapitaler enn den økonomiske, spesielt i en tid hvor musikken blir mer og mer institusjonalisert og hvor personlig suksess og kollektivt samarbeid fremstår som omvendt proporsjonale størrelser. Han karakteriseres som søkende, utfordrende og innovativ, og jobber mot å bli en særegen musiker, og en brobygger mellom den klassiske, kontemporære, den frie og den rytmiske musikktradisjonen.

Program:
November 23rd: Jazzramp: Christian Meaas Svendsen
November 30th: Strangefruit
December 1st: Singalong in the Sauna