Back to All Events

Sveriges största feministiska visfestival - i Oslo


Header.jpg

Sveriges største feministiske visefestival ble arrangert første gang i Gøteborg i juni.

Nå arrangeres den i Oslo, på SALT.

Hvorfor en feministisk visefestival?

Viser er ikke bare gamle gråe menn.... 
Feministisk visefestival presenterer artister med normkritiske tekster, pussy-power-budskap, anti-patriarkalske viser, empowerment-sanger og låter om seksuell frustrasjon. Alt skrevet og fremført av kvinner.

Gøteborgstrioen Konflikten synger harmoniske popsanger om kvinners rett til egen kropp mens Akerselva kvinnekor gir en mektig oppvisning i feministiske sanger i alle sjangre. Kulthelten Maud Lindström synger kjærlighetskritiske biseksuelle viser og skeive perspektiver får vi også av slampoeten Martine Johansen mens Synneva Gjelland er en ny norsk visesanger som synger egne og andres viser om sterke kvinner. Fra Elfi Sverdrups griseviser til Elin Callmers kjønnspop skiller det flere hundre år, men allikevel bindes det sammen av en rød tråd, temaer fra kvinners «hemmelige sangunivers». Opphav er Lofotens egen vise/rap-duo som blander nordnorsk miljøkamp med kjønnskamp, men det nordnorske preger også De Ubrukeliges sanger om skeiv kjærlighet. Fra Finland kommer Lina Teirsom kjemper mot sin regjerings asylpolitikk på samme måte som Birgitte Grimstad har kjempet for en bedre verden i 40 år; med stemmen og gitaren. 


Opplev konserter i Naustet og Langhuset, varm deg opp i verdens største sauna, hør på panelsamtaler, spill visebingo, dans til DJ og bli med på en heidundrandes fest for visa og feminismen.

CC:

Dagspass: 275kr per dag
Helgepass: 395kr

Begge billetter inkluderer Sauna Session fredag og lørdag mellom kl. 15 og 21.

Billetter hos TicketCo.

PROGRAM

GRISEVISER M/ ELFI SVERDRUP
BIRGITTE GRIMSTAD
MARTINE JOHANSEN
DE UBRUKELIGE
LINA TEIR
OPPHAV
AKERSELVA KVINNEKOR
SYNNEVA GJELLAND
ELIN CALLMER
MAUD LINDSTRØM (S)
KONFLIKTEN
DJ DAEVA
Paneldebatt

Later Event: December 15
Sauna session: Niilas