Back to All Events

Naustet fortellerstund: A Christmas Carol

SALT_MAL_SHARED_IMAGE_1200X630_2018_ARCTIC_PYRAMID.jpg

Vedovnen i Naustet varmer godt gjennom høst- og vintermånedene, og det gjør også en god fortelling. Derfor inviterer vi inn mennesker som har noe å dele og sammen har vi en liten fortellerstund i Nauset med ujevne mellomrom. Velkommen inn!

CC: 75kr (Billetter her)
Fortellingen starter kl. 20
Det hele vil foregå på originalspråket, altså engelsk.

19. desember
Storyteller Angela Halvorsen Bogo kommer fra en skotsk historieforteller tradisjon, der hver landsby hadde et ceilidh house, som betyr et hus der man møtes. De tradisjonelle historiene som ble fortalt, kombinert med musikk, noe enkelt å spise og drikke ga en genuin følelse av å høre sammen. Kvelden skal være en sosial happening der man, gjennom en felles opplevelse, møtes til en stemningsfull førjulsstund.

Angela forteller A Christmas Carol på den samme nære og direkte måten, slik at det blir en ny måte å oppleve denne klassiske julehistorien. Jan-Egil Engnes er musiker gjennom det hele, og vever inn engelske carols og lager lydbilder som underbygger historien.

Vi skaper en intim atmosfære der tilhørerne selv lager bildene av gjerrigknarken Ebenezer Scrooge, det kalde, juleklare 1800-talls London, det bleke spøkelset fra fordums jul og den stakkars skriveren Bob Cratchit, som skynder seg hjem for å feire jul med sin fattige familie.

Før fortellingen blir det en livlig introduksjon til engelskmennenes mange, flotte juletradisjoner. Etter fortellingen vil vi sammen med publikum synge både engelske og norske julesanger og servere den tradisjonelle engelske julematen og drikken. De berømte “minced pies and mulled wine!”

Angela Halvorsen Bogo er storyteller og gjennom 30 år har hun fortalt historier over hele verden. Hun jobber også som klovn for Klokkeklovnene, som har spesialisert seg på å bruke klovnekunst for eldre og demente på sykehjem.

Jan-Egil Engnes er skuespiller, musiker og klovn. Har reist land og strand rundt og spilt forestillinger gjennom Den Kulturelle skolesekken, men også medvirket i forestillinger på bl.a Brageteatret i Drammen. Han jobber som klovn for Sykehusklovnene og Klokkeklovnene.

Earlier Event: December 15
Sauna session: Niilas
Later Event: December 21
Sauna session: Olle Abstract