Back to All Events

Kaarina Kaikkonen: We Are Still The Same

40411124_2313273232046023_7603473014625140736_o.jpg

Finsk-norsk kulturinstitutt og SALT samarbeider om en kunstinstallasjon med den finske kunstneren Kaarina Kaikkonen (f. 1952). Kaikkonen er kjent for sine monumentale installasjoner laget av gamle og brukte klær. 

Ved å skape et verk av brukte klær, bringer kunstneren en menneskelig dimensjon i installasjonen. Hvert klesplagg er et stykke fra et menneskets fortid. De brukte klærne refererer til temaene som menneskehet og identitet, som Kaikkonen ofte behandler i sine verk. 

Massive installasjoner av resirkulerte klær vekker assosiasjoner både til anonymitet og folkemengder, men samtidig har hvert plagg sin personlige og intime historie. Kaikkonens verk skaper også assosiasjoner til store sosiale fenomener og naturkatastrofer, men til tross for flertydigheten er det lett å nærme seg hennes verk.

Installasjonen som skal stilles ut på SALT i Oslo skal bestå av rundt 1200 brukte skjorter. Skjortene samles inn fra lokalbefolkning og UFF – U landshjälp från Folk till Folk i Finland rf.

Kaikkonen er blant de mest kjente kunstnere i Finland og hun har fått internasjonal oppmerksomhet over hele verden med sine installasjoner. Kaikkonen har i de siste årene laget installasjoner bl.a. i Chile, Storbritannia, Italia, USA, Belgia og Danmark.

Velkommen til vernissage torsdag 20.9. kl. 15:30!

Installasjonen vises på SALT i ca. 1 måned.

Prosjektet gjennomføres i samarbeid med SALT, UFF i Finland og Finlands ambassade i Oslo.

///

Kaarina Kaikkonen rakentaa taideinstallaation SALTiin Oslossa. 

Kaikkonen (s. 1952) on tunnettu tilallisista installaatioistaan, joissa hän käyttää materiaalina käytettyjä vaatteita. Kaikkonen on rakentanut installaatioita sekä Suomessa että ympäri maailmaa, mm. Chilessä, Iso-Britanniassa, Italiassa, Yhdysvalloissa, Belgiassa ja Tanskassa. 

Tällä kertaa Kaikkonen käyttää materiaalina noin 1200 paitaa. Paidat kerätään paikallisilta asukkailta Oslossa sekä Suomen UFFilta.

Tervetuloa avajaisiin 20.9. klo 15:30! 

Installaatio on esillä SALTissa noin kuukauden ajan.

Projektissa yhteistyökumppaneina toimii SALTin ja UFFin lisäksi Suomen suurlähetystö Oslossa.

Earlier Event: September 19
Naustet fortellerstund: Erik Fosland
Later Event: September 20
Steam Talk Finland