Back to All Events

Utekino: Kvinne på krigsstien

Ekstremkino på SALT: Kvinne på krigsstien 
Visningsstart: 17.00

Vi gjør det ingen andre tør, vi inviterer til ekstremkino på en av vinterens kaldeste dager i anledning at Oslo er miljøhovedstad i 2019. På lerretet skal vi vise Nordisk råds filmpris-vinner (og Islands Oscar-kandidat) «Kvinne på krigsstien» av Benedikt Erlingsson. Det vil bli en helt unik opplevelse som er tett på både vær, vind og havet. Det skal fyres opp i alle båltønner vi kommer over og det serveres noe rykende varmt i alle kopper og krus. Vi anbefaler alle til å ta på seg det varmeste de eier og kanskje til og med ta med en sovepose. Sola går ned tidlig og derfor starter vi også visningen tidlig, Kl. 17:00.

Om filmen:

En islandsk feelgood-film om en kvinnes kamp mot monstermastene!

Halla (Halldóra Geirharðsdóttir) erklærer krig mot aluminiumsindustrien. Til vanlig er hun en ydmyk kordirigent, men bak fasaden lever hun et dobbeltliv som brennende engasjert, buespennende miljøaktivist. Egenhendig iverksetter hun spektakulære aksjoner for å få bukt med monstermastene en gang for alle – Halla er beredt på å risikere alt for å beskytte de islandske viddene!

Denne visningen er et samarbeid mellom: arthaus, SALT Art - Music, Den islandske ambassade og Naturvernforbundet