Back to All Events

Releasekonsert: LEAGUS

facebookheader_leagus.jpg

LEAGUS er klar med sin andre fullengder, "Naimaka". Bandet gav ut sin debut Lea Áigi i 2016 til strålende kritikker fra norsk og utenlandsk presse.

LEAGUS er et kontemporært musikalsk prosjekt med en samisk identitet. Musikken befinner seg i grenseland mellom samtid, tradisjon og improvisasjon. Bandet er i utgangspunktet en duo bestående av pianist Herborg Rundberg og gitarist Kristian Svalestad Olstad, men med seg på sin andre plate har de med seg slagverkerne Wetle Holte og Christer Jørgensen. Med utvidet besetning viser LEAGUS en større og mer komponert side av bandet. Utgivelsen har fått tittelen «Naimaka». Helt nord i Sverige på grensen til Finland finner man stedet Naimakka, som er kjent for å være Sveriges kaldeste plass. Denne plassen huset også Herborgs slekt på 1800-tallet. I tillegg til å være en velklingende tittel henviser Naimaka til den samiske undertonen i LEAGUS så ellers samtidige utrykk.

Den 31. januar er de for første gang klar for SALT i Oslo, med ferskpresset vinyl i bagasjen.

Dørene åpner kl. 19. 
CC: 195,- (ink. billettavgift)
ID: 18 år
Hvor: Árdna

Get Tickets
Later Event: February 1
Sauna session: Strangefruit