Back to All Events

Naustet Viseklubb: Julie Willumsen

face.jpg

Vi inviterer fantastiske viseartister inn i intime Naustet på SALT. I varmen fra vedovnen framføres det tekster for et lyttende publikum rett utenfor Operaen, i hjertet av Oslo.

Julie Willumsen (f. 1982) er født og oppvokst på yttersida av Vesterålen, og har gitt ut tre album; "Waltz for Valentines" i 2010 , »Ikkje vekk mæ før æ våkna" i 2013 og «Puslespill» i 2015. Etter et 'lite' opphold på 10 år i Oslo, flyttet hun nordover igjen i 2011. I utgangspunktet skulle Julie bare ta en liten bypause på et par måneder, men endte opp med å flytte hjem til den lille heimbygda Bø. I Bø etablerte Julie plateselskapet Grandma's Records, og slapp sitt andre album, og debut på norsk "Ikkje vekk mæ før æ våkna" - til stor jubel med lovord fra anmeldere, femmere på terningen og listing på NRK P1. Albumet bar preg av at hun hadde gjort ei geografisk helomvending, som skulle vise seg å være helt riktig for Julie og hennes uttrykk;

Uttrykket gikk fra å være kontinentalt til å bli lokalt. Hun gjenoppdaget sin egen dialekt, sitt nordnorske lynne og fant sin egen stemme, noe som resulterte i et album som var nakent, men varmt, moderne men tidløst. Ingen overdimensjonerte språkbilder eller forfinede metaforer, men ærlige tekster skrevet i omgivelser preget av rå natur, uvær, midnattsol og nordlys, fellesskap og ensomhet, samhold og jantelov. Musikken lekte seg i et enkelt og organisk lydlandskap, akkurat passe skeivt og akkurat passe fint, i skjæringspunktet mellom vise og pop. Alt understreket av Julies såre vokal. Helt uten filter. På nordnorsk. Hun ble fremhevet som en av de nye, sterke visestemmene fra nord, og anmelderne sammenlignet Julie med artister som Kari Bremnes, og beskrev henne som en svært ektefølt og ærlig sanger og låtskriver, som fremstår med intensitet, utstråling og autoritet.

Mens «Ikkje vekk mæ før æ våkna» tok utgangspunkt i den fortapte kjærligheten, gikk «Puslespill» inn i en mye tyngre materie - Puslespill var et konseptalbum om ensomhet, angst og nederlag, og handlet om den gamle kvinnen som sitter bak en kjøkkengardin og ser etter de som alltid drar, om de som måtte dra hjemmefra men aldri fikk komme tilbake, om de som lengter etter å høre til og om de som føler seg alene selv om de har mange. Det handlet om Julies egen angst og eget mørke. Låtene til Julie har øyne, ører og spør ofte «Har du det også sånn?»

Albumet ble omtalt av bransjemagasinet Viser som «et album av gjennomgående høy kvalitet - et høydepunkt i seg selv som bare må oppleves».

"Julie har i etterkant av begge album blitt løftet frem som en svært dyktig formidler på konsertscenen, der hennes evne til å være personlig har blitt spesielt anerkjent; Den kritikerroste sangeren leverte som lovet et rolig avbrekk fra hverdagslig kjas, og stemningen i salen bar preg av senkede skuldre og stillferdige smil. Og ikke så rent lite ettertanke. Willumsen byr nemlig i særklasse på seg selv i både tekster og i sin kommunikasjon med publikum."
(Vesteraalens Avis, 09.12.14)

"Åpen, ærlig, rett fram. Hun er ikke redd for å by på seg selv, bøfjærdingen med den store stemmen (...) Det nye albumet tar for seg ensomheten i alle dens sjatteringer. Og det er nesten rart at det kan føles så godt å høre låter med et såpass vondt tema." (Bladet Vesterålen 27.07.15)

Da det tredje albumet Puslespill kom i 2015 bekreftet Julie sin styrke som låtskriver, og Julie har etter debuten i 2010 vært svært aktiv på den norske konsertscenen, med egne prosjekter og samarbeid med blant andre Sigrun Loe Sparboe, Pål Flåta og Lars Bremnes, men tok en pause i 2016 da hun ble mor for første gang. Pausen ble lengre enn planlagt, da lillesøster også meldte sin ankomst. Men nå er Julie klar for konsertscenen igjen, nye låter og ny plate er på vei!

Dørene åpner kl. 19.30, konsertstart er kl. 20.00
ID: 18 år
CC: 175kr (ordinær) / 125kr (student)
Hvor: Naustet

Kjøp billetter
Earlier Event: October 8
Naustet Viseklubb: BIRRI
Later Event: October 12
Sauna session: Singalong in the sauna