Back to All Events

Konsert: Jørund Vålandsmyr & Menigheten

face.jpg

Etter nominasjonene til Spellemannprisen og Ameripolitan Awards med Country Heroes, utvider Jørund Vålandsmyr sitt virke med [det nystartede] backingbandet Menigheten og albumet Til dere som er lykkelige.

Bidragsytere med ulike bakgrunner har skapt en detaljrikdom, samtidig som den tydelige stramme snora er Vålandsmyrs stemme og et konsekvent tekstunivers. Ordene som tidvis kan klinge mørke, løftes og bæres [frem] av gjennomført melodisk styrke. Det er blitt låter med et potensiale langt utover transistorradioen.

På en grunning av rock og country legges strøk av folkemusikk og psykedelia. Til sammen utgjør det kanskje den nå mye omtalte fargeblandingen americana, eller scandicana som Henning Kvitnes kalte det allerede i 2001. For verselinjene leder fra dalfører og tro til tvil i små storbyer, gjennom lengsel og oppbruddsondskap, med stadige drikkestasjoner der en kan be om at det finnes håp i helvete.

Foruten Jørund Vålandsmyr på vokal og akustisk gitar består Menigheten av:
Jørn Raknes (Beat Tornados, Paal Flaata) på diverse gitarer
Hans Erik Wagner (Shoeshine boys, Frank Znort Quartet) håndterer bass
Finn Håkon Werner Borgi (Ottar ‘Big Hand’ Johansen, Harald Thune) på trommer og perkusjon

Øvrige musikere:
Martin Caspersen: orgel
Ole Øvstedal: Moog, Rhodes, Mellotron, gitar
Silje Høgevold: kor

Til dere som er lykkelige er produsert av Ole Øvstedal (Ole og Silje Huleboer, Euroboys) og slippes på vinyl 8. November 2019. 15. Slippes den digitalt.

Det er all grunn til å anta at denne ansamlingen av rutinerte, kreative livemusikere vil kunne skape sanntidsmagi på en livescene nær hvemsomhelst.

Dørene åpner kl. 20.30
Billetter: 175,- (ordinær) / 125,- (student)
ID: 18 år
Hvor: Naustet

Get Tickets
Later Event: November 16
SALT Christmas market