Back to All Events

Naustet Viseklubb: Sweetheart

face.jpg

Hver uke inviterer vi viseartister inn i intime Naustet på SALT. I varmen fra vedovnen framføres det tekster for et lyttende publikum rett utenfor Operaen, i hjertet av Oslo.

Sweetheart er en trio som oppholder seg i et stillfarent og lavmælt americanalandskap med flygel, pedal steel og akustisk gitar. 26. november feirer de utgivelsen av den nye singelen deres "The Dark" med konsert på Naustet.

I mai 2019 ga Sweetheart ut singelen «Ghosts» digitalt og på vinyl til strålende omtaler. Singelen har dessuten fått internasjonal oppmerksomhet, både når det gjelder spillelister og anmeldelser, og dette skrev EarToTheGround Music i sin anmeldelse:

I’ll bet this is the best Norwegian folk song you’ve heard today. In fact, it might be the best Norwegian folk song you’ve ever heard in your life. But kidding aside, I genuinely love this song. I like how it’s in no hurry to tell the story. The vocal harmonies are wonderfully tender, pulling the listener in from the start. It’s great that the song feels like a carefully written poem with just enough instrumentation to help the message go down smooth. This is a treasure of a song and I’m fortunate to have found it.

Opprinnelig oppsto Sweetheart som et alternativ country-band i 2003 og spilte i en periode på to år, frem til 2005, over 50 konserter. Bandet fikk radiospilling på NRK P1 og P3 med egenproduserte CDR-utgivelser, og spilte også en minikonsert live på NRK P3. Sweetheart ble spådd en lovende fremtid av bransjeprofiler som Tom Skjeklesæther og Claes Olsen, men ble uten forvarsel oppløst en vinterkveld i 2005. Pausen, som virket å bli evigvarende, var over etter 13 år, og i desember 2018 slapp de debutsingelen «World War 3». Etter gjenoppstandelsen var Sweetheart en trio, og har blant annet spilt på Mono, Eiker Rock, Kulturnatt Drammen og Piknik i Parken (natt), og på John Dee under klubbdagen på Øyafestivalen nå i august.

Dørene åpner kl. 19.30
Billetter: 200,- (ordinær) / 150,- (student)
ID: 18 år
Hvor: Naustet

Get Tickets
Earlier Event: November 25
Naustet Viseklubb: Marie Vangen duo
Later Event: November 27
Sauna session: Nesten Lættis Impro