Back to All Events

hu:Mor 2019

hu:Mor på SALT - få festivalfølelsen med det beste fra Norges humorscene!

SALT inviterer deg til å oppleve de heteste konseptene fra Norges humorscene til en storslått dagsfestival på kaikanten.

Program i Bazaar:
15.00 - Slam med Verdenseliten
15.30 - Storyslam
16.30 - Jonis Josef
17.30 - Teater Pappvin med “The One Where Everyone Drinks”
18.30 - Sant eller Usant
19.30 - Olli Wermskogs Improvors

Program i Langhuset:
16.00 - Såvidt en Hit
17.00 - Mortified
18.00 - Swing’it Dixieband
19.00 - Hit for Hit (live)

Program under Sauna session kl. 15-18 i Árdna:
15.00 - Up and coming standup-komikere; Marlene Nøvik Stavrum, Ahmed Mamow, Marius Thorkildsen, Emil Bjørgaas, Odin Eiriksson
16.30 - Mingus Schulze Trio
17.15 - Drag King-gruppen Gutta

Merk: det kan forekomme endringer i programmet.

Dørene åpner kl. 14.00
ID: 18 år
Inngang til saunaen må kjøpes separat og billetter finnes her.
By:larm-delegater får gratis inngang såfremt det er plass

Billettsalget på nett stenger kl. 14 på arrangementsdagen, men det vil være mulighet for å kjøpe billetter i døra hvis det ikke er utsolgt.

Get Tickets

HIT FOR HIT (live)
I konsertforestillingen "Hit for Hit Live” tar Jakob Schøye Andersen og Fridtjof Stensæth Josefsen, komikerne og musikerne bak det kritikerroste programmet Hit for Hit, med seg artistene fra TV- skjermen og inviterer dem opp på scenen.

Publikum får endelig oppleve live-opptredener fra blant annet Patrik P med sitt crew, Odd Nasty og Dobbel Derek – som til stadighet er litt bakpå, de svenske superprodusentene Axbad og Inkleino og ikke minst den utrolig ydmyke Lasse Lazer med de følsomme hitene ”Kukk I Ræva” og ”Stiv Pikk”.

Kanskje vil det også dukke opp en og annen klassiker fra duoens tid i Kollektivet!

JONIS JOSEF
Jonis er en av Norges største talenter innenfor standup og har jobbet som komiker på fulltid siden 2004. Han er kjent fra underholdningsprogrammer som Latter Live, HumorLab, Unge lovende, og ikke minst fra den nysluppne snakkisen «Kongen av Gulset» på NRK – en ustyrtelig morsom TV-serie om hans oppvekst på Skiens grønne gren Gulset. I 2017 ble han nominert til Årets gjennombrudd på komiprisen, deretter i 2018 nominert til prestisjetunge Stå-O.

OLLI WERMSKOGS IMPROVORS
Olli Wermskog inviterer landets morsomste improvisatører til galskap, impro, skåling og rølpete humor – Vinner av ÅRETS SCENESHOW INDIE under humorprisen 2018!

Se for deg det beste vorspielet du har vært på. Og så ser du for deg de morsomste folka du veit om - de du ler mest av og alltid vil ha med på vors. Og så kombinerer du disse to tingene. Hva har du da? Jo, Olli Wermskogs Improvors! 

MORTIFIED
Mortified Norway er konseptet der modige sjeler deler sine tenåringshemmeligheter på scenen. 
Gamle dagbøker, usendte kjærlighetsbrev, dikt og annet snask vitner om den puberteten vi helst vil glemme.

I Mortified tar vi tak i den deilige kleinheten og lager show av barndommens naive filosofi og ungdomstidens intense hjertesmerte. Så om du har vært tenåring - synes du selv var litt klein når du tenker tilbake - og overlevde den beinharde tiden, da er dette showet for deg. Du vil mest sannsynlig le, rødme og kjenne deg litt for godt igjen.

FRIENDS - “THE ONE WHERE EVERYONE DRINKS”
Teater Pappvin har herjet løkka med sin Friends Pop up-forestilling «The One Where Everyone Drinks!» i hele høst, og kommer nå til hu:Mor!

Konseptet er enkelt men genialt. De oversetter en episode av tidenes beste sitcom til norsk, og får en gjeng skuespillere og komikere til å spille det ut på strak arm. Det hele er dirigert av en streng og nådeløs Spielmeister - følelsene og timingen SKAL sitte, på 1. 2. eller i hvertfall 3. forsøk.

Og nevnte vi at det hele er en drikkelek, både for publikum og de på scenen!

Could this BE anymore fun?!

SÅVIDT EN HIT
Utstyrt med et synth rack, en looping-station, et enormt lydbibliotek og en attitude ut av en annen verden komponerer Simen Hovd og Håvard Antonsen instant-hits på stedet. Og i kjent improstil er det publikum som bestemmer både stilart, låtnavn og tema. Kanskje du ønsker å høre en fet rap om forholdet ditt, hvordan favorittbandet ditt hadde hørtes ut som smooth jazz, eller kanskje en cross over mellom Lady gaga og Vassendgutane. Garantert den opptredenen med flest hits under by:Larm-uka!

SLAM! MED VERDENSELITEN
Taro er flere ganger norgesmester, Evelyn er verdensmester, Sofia mestrer nesten livet og sammen er de svenske mestere i team slam. Akkompagnert av musiker Beatur the Awesome, serverer de beats, slampoesi og sweet lovin. Bare slapp av. Alle skal få.

NARVES1BIBLIOTEKET MED ‘MUSIC ANGELS’
Etter 5 år med glitrende soloprosjekter er Music Angels of N1B igjen samlet på scenen. Deres nye plate, This is for the Musics, slippes dette året og markerer startskuddet for bandets etterlengtede reunion-turné. Hedina, Seber Rou og Lucille leverer både nyskrevne låter, remiksede klassikere og andre perler som aldri tidligere har vært utsatt for playknappen. Bandet er eid og drevet av Narves1biblioteket. Albumet This is for the musics er laget i samarbeid med Herman Breda Enkerud, Erlend Peder Kvam, Christa Barlinn Korvald, Sunniva Aurora Dybvig, Erik Barlinn Korvald, Trygve Ihlen Selnes. 

SANT ELLER USANT
Hvem snakker sant og hvem lyver? To lag komikere forteller om sine dypeste hemmeligheter og det andre må finne ut om de lyver eller ikke. Det er duket for latter, spenning, flust av løgn og sannheter du ikke får andre steder! "Sant eller Usant" er et live panelshow hvor alle kan vinne. Også publikum! Lyst til å høre flaue/pinlige/morsomme historier? Eller bare teste om du klarer å spotte en løgn? Dette er showet for deg!

STORYSLAM!
StorySLAM er en live fortellerkonkurranse der fortellerne som deltar har 8 minutter hver til å fortelle en sann og selvopplevd historie. Når de har gjort det får de ett poeng på en skala fra 1-9 av henholdsvis tre juryer; en fagjury og to tilfeldig valgte publikumsjuryer. De tre fortellerne med høyest poengsum går deretter videre til en finalerunde samme kveld hvor de skal fortelle en ny sann og selvopplevd fortelling på bare 3 minutter. Fortelleren med høyest poengsum etter denne runden er kveldens vinner! 

SWING’IT DIXIEBAND
Swing'it Dixieband - Norges hotteste gla'jazzband -  har de siste årene skapt skamgod stemning på alt fra jazzklubber, parader og utesteder til festivaler og som gatemusikanter. De tar publikum med på en reise 100 år tilbake i tid og over Atlanteren til 1920-talls New Orleans. De serverer et hesblesende show med masse energi, heftige hornsoloer, deilige vokalharmonier, svingende basslinjer, kleine vitser, en ustemt banjo og tre bøtter sjarm - det hele kledd i klassisk stil med bukseseler, tversoversløyfer og stråhatter! 

.. og i saunaen finner vi

GUTTA
Se også opp for Drag Kings i saunaen!

 Drag King kollektivet «Gutta» - for anledningen under aliaset «BadstuBoyz», har gjort et dypdykk i saunaritualer, og blir å utføre disse i Ardná under festivalen. Richard, Lavrans, Larry og Robin er klare for manndomsprøven.

Gutta er et rykende ferskt maskulint fellesskap der gutta-stemning, fullkommen selvtillit, og skamløs sampling av mannlige arketyper blandes med scenekunst og showbiz.

MINGUS SCHULZE TRIO
Mingus Schulze Trio (N/S/Ger) er Europas ledende playback frijazz-trio.De siste årene har de turnert mye særlig i Berlin, Belgia og på Baltikum. Mingus Schulze Trio var også headliner på Oslo International Playback Free Jazz Festival både i 2017 og 2018.

 Mingus Schulze Trio har blant annet gitt ut den kritikerroste ep-en «Love/Antwerpen» og har vunnet en rekke playback frijazz-priser blant annet «Best playback liveact of the year» under Balticum Grammo 2017. MS3 består av Terje Halvorsen fra Drammen (playback tangenter), Håkan Johanson fra Karlskrona (playback bass og playback vokal) og Mingus Schulze fra Berlin (playback trommer).

Earlier Event: March 1
Sauna session: Strangefruit
Later Event: March 2
Sauna session: Olle Abstract