Back to All Events

Konsert: Slagr

facebook.jpg

Med hardingfele, cello, vibrafon og glass skaper kammerfolk-trioen Slagr langstrakte, vakre og skjøre klanglandskap og drivende, suggererende musikk. Mye er komponert, mens noe også blir improvisert fram der og da.

Slagrs musikk er ofte forma som musikalske samtaler mellom musikerne Anne Hytta, Katrine Schiøtt og Amund Sjølie Sveen, der melodier strekkes ut og gjentas fra ulike innfallsvinkler. Musikerne spiller sine linjer, som innimellom møtes før linjene skiller vei. Musikken deres har utgangspunkt i folkemusikkens formspråk, samtidig som all musikk er nykomponert. Trioen utforsker klangen i skjæringspunktet mellom organisk strykelyd, glass og kjølig vibrafon. Meditativ folkemusikk og akustisk ambient er blant karakteristikkene Slagr har fått.

Trioens dels noterte, dels improviserte og alltid hyperkommuniserende kammermusisering innbrakte trioen Spellemannprisen i åpen klasse i 2015 for albumet short stories, og nå er de plateaktuelle med flunkende ny musikk på plateselskapet Hubro.

Slagr ble grunnlagt i 2003, og består i dag av Anne Hytta på hardingfele, Katrine Schiøtt på cello og Amund Sjølie Sveen på vibrafon og glass.

Konsertstart: kl. 22.00*
Billettpris: 200,- (ink. avgift)
ID: 18 år
Hvor: Utescenen**

*Med forbehold om at det kan forekomme endringer
** Ved dårlig vær vil konserten bli flyttet inn

Get Tickets
Earlier Event: June 12
Fotball-VM på SALT