Back to All Events

Konsert: Moon Hooch

face.jpg

(english below)

Den amerikanske horn- og perkusjonstrioen Moon Hooch tar med seg sin spennende blanding av jazz,groovy funk og elektronika fra New Yorks undergrunnsstasjoner til det majestetiske Langhuset på SALT. Forbered deg på å danse!

Trioen fikk stor oppmerksomhet da de slapp sin første plate i 2013 og dermed introduserte sin “cave music” for verden – en blanding av jazz, funk og elektronika. Da det skjedde, var de allerede undergrunnstjerner i New York og hadde blitt bannlyst fra byens t-bane-stasjoner av selveste NYPD, etter at de hadde skapt dansekaos med sine spontane stasjonskonserter.

Moon Hooch består av trommeslager James Muschler og de to saksofonistene Mike Wilbur og Wenzl McGowen. I tillegg til å være en forrykende liveband, er trioen også svært miljøbevisste. Det er like viktig for dem å bruke sin posisjon til å skape oppmerksomhet rundt klimaspørsmål som det er å gi publikum fantastiske konsertopplevelser.

Dørene åpner kl. 21.00
Billetter: 175,- ink. avgift (ordinær) / 125,- ink. avgift (student)
ID: 18 år
Hvor: Langhuset


The explosive American horn-and-percussion trio Moon Hooch - Mike Wilbur (horns), Wenzl McGowen (horns), and James Muschler (drums) - has taken their exhilarating blend of virtuosic jazz, groovy funk, and pulse-pounding electronic dance music from busking the New York City subway system to stages around the world.

Onstage, the band now plays through a "Reverse DJ" setup, in which the live sound from their horns runs through laptops to process recorded effects. In addition, they utilize Moog synthesizers, as well as an EWI (an electronic wind instrument that responds to breath in addition to touch) and other more traditional instruments like clarinets.

Wilbur added vocals to his repertoire, and Muschler, meanwhile, immersed himself in tabla studies in India in order to expand his percussion skills. On 'Red Sky,' their third and most adventurous album to date, the band uses everything they've learned from their whirlwind journey to push their sound to new heights, bringing together the raw, transcendent energy of their live performances and the sleek sophistication of their studio work into a singular, intoxicating brew.

Doors open at 9PM
Ticket prices: 175,- including fees (regular) / 125,- including fees (students)
ID: 18 years
Where: Langhuset

Get Tickets
Earlier Event: July 18
Livepodkast med Sant Eller Usant