Back to All Events

Outdoor cinema: Sult (Henning Carlsen)

face.jpg

Velkommen til gratis utekino på SALT! Vi viser "Sult" (regi: Henning Carlsen) på storskjerm under en ekte fiskehjell.

Dørene åpner kl. 22.30
Varighet: 1t 48min
Gratis inngang
Engelske undertekster / english subtitles

Sommerens filmprogram er satt sammen av Tommy Lørdahl og er en god blanding av kjærlighet, horror, humor og gullpalmevinnere fra Cannes. Tommy Lørdahl er vel det nærmeste vi kan komme en legende i filmmiljøet. Han har vært aktiv i nærmere 40 år, skrevet flere tusen filmanmeldelser, gjort dusinvis av intervjuer med de største filmstjernene og regissørene, og har vært festivalsjef for Oslo International Filmfestival.

Litt om filmen:
Den danske filmregissøren Henning Carlsens filmatisering av Knut Hamsuns selvbiografiske gjennombruddsbok Sult fra 1890, regnes fortsatt som en meget god film. Den har en tidløshet, dels på grunn av regissørens eget svarthvite foto, og hans versjon av Kristiania (Oslo) i 1890. Filmen ble invitert til hovedkonkurransen i Cannes i 1966, og ble svært godt mottatt. Fantastiske Per Oscarsson fikk fortjent gullpalmen for beste skuespiller. Filmmusikken er signert polske Krzysztof Komeda, kjent for sitt arbeid for flere mesterverk av Roman Polanski, før han døde etter en ulykke, bare 37 år gammel. 50 år etter hans død, regnes han fortsatt som den beste jazzkomponist og musiker fra Polen.

Hamsuns bok fascinerer fortsatt nye lesere fra hele verden. Carlsens film oppleves fortsatt som noe av det beste innen skandinavisk og europeisk filmkunst, en klassiker. Bli med Hamsun/Oscarsson på vandring rundt i Kristiania/Oslo. Møter med Ylajali og andre.

"Det var i den tid jeg gikk omkring og sultet i Kristiania, denne forunderlige by som ingen forlater før han har fått merker av den ...."

Husk å møte opp tidlig for å sikre deg god plass! Det er ikke lov med medbragt drikke (vi har bar med alle rettigheter). Vi tar forbehold om at visninger kanskje må flyttes hvis det skulle bli for mye vind. Dersom det regner har vi løsning for tak.

Fullt program:
17.07: Sult (regi: Henning Carlsen)
20.07: Annihilation (regi: Alex Garland)
24.07: It Follows (regi: David Robert Mitchell)
25.07: Apokalypse Nå! (regi: Francis Coppola)
30.07: Blue is the Warmest Color (regi: Abdellatif Kechiche)
31.07: Harold & Maude (regi: Hal Ashby)
01.08: Climax (regi: Gaspar Noé)
02.08: The Fifth Element (regi: Luc Besson)
03.08: Wild at Heart (regi: David Lynch)
07.08: Rumble Fish (regi: Francis Coppola)
08.08: Surprise! A neo-noir science fiction classic
09.08: X (regi: Oddvar Einarson)
10.08: The Dreamers (regi: Bernardo Bertolucci)
11.08: Burning (regi: Lee Chang Dong)
12.08: Aguirre, Guds Vrede (regi: Werner Herzog)
13.08: Mulholland Drive (regi: David Lynch)
16.08: Highlander (regi: Russell Mulcahy)
17.08: Pulp Fiction (regi: Quentin Tarantino)
18.08: Revenge (regi: Coralie Fargeat)
21.08: TBA