Back to All Events

Outdoor cinema: X (regi: Oddvar Einarson)

face.jpg

Velkommen til gratis utekino på SALT! Vi viser "X" (regi: Oddvar Einarson) på storskjerm under en ekte fiskehjell.

Dørene åpner kl. 21.30
Visningen starter kl. 22.00
Varighet: 1t 34min
Gratis inngang

Sommerens filmprogram er satt sammen av Tommy Lørdahl og er en god blanding av kjærlighet, horror, humor og gullpalmevinnere fra Cannes. Tommy Lørdahl er vel det nærmeste vi kan komme en legende i filmmiljøet. Han har vært aktiv i nærmere 40 år, skrevet flere tusen filmanmeldelser, gjort dusinvis av intervjuer med de største filmstjernene og regissørene, og har vært festivalsjef for Oslo International Filmfestival.

Litt om filmen:
I sentrum en uvanlig kjærlighetshistorie, John Gabriel (Jørn Christensen), en fotograf i 20-årene, og Flora (Bettina Banoun) 13 år og hjemløs. Einarsons debutfilm er et unikt tidsbilde fra Oslo og de kreative musikkmiljøene i en undergrunnsverden som ikke eksterer lenger. Original musikk fra Holy Toy og Andrej Nebb. Med Garden of Delight og Backstreet Girls. Juryens Grand Prix ved filmfestivalen i Venezia. 34 år seinere venter vi fortsatt på en ny norsk spillefilm som slipper igjennom festivalens kresne blikk.

----

Husk å møte opp tidlig for å sikre deg god plass! Det er ikke lov med medbragt drikke (vi har bar med alle rettigheter). Vi tar forbehold om at visninger kanskje må flyttes hvis det skulle bli for mye vind. Dersom det regner har vi løsning for tak.

Fullt program:
17.07: Sult (regi: Henning Carlsen)
20.07: Annihilation (regi: Alex Garland)
24.07: It Follows (regi: David Robert Mitchell)
25.07: Apokalypse Nå! (regi: Francis Coppola)
30.07: Blue is the Warmest Color (regi: Abdellatif Kechiche)
31.07: Harold & Maude (regi: Hal Ashby)
01.08: Climax (regi: Gaspar Noé)
02.08: The Fifth Element (regi: Luc Besson)
03.08: Wild at Heart (regi: David Lynch)
07.08: Rumble Fish (regi: Francis Coppola)
08.08: Surprise! A neo-noir science fiction classic
11.08: Burning (regi: Lee Chang Dong)
12.08: Aguirre, Guds Vrede (regi: Werner Herzog)
13.08: Mulholland Drive (regi: David Lynch)
15.08: X (regi: Oddvar Einarson)
16.08: Highlander (regi: Russell Mulcahy)
17.08: Pulp Fiction (regi: Quentin Tarantino)
18.08: Revenge (regi: Coralie Fargeat)
19.08: The Dreamers (regi: Bernardo Bertolucci)