Back to All Events

Konsert: Ingeborg Oktober

ingeborg_face.jpg

Ingeborg Oktober fremfører nordnorsk visesang i pop, folk og rock-form, enten alene med gitaren, eller med smakfullt og minimalistisk komp. Sjangermessig har låtene blitt beskrevet som «vakre, fengende melodier med tekster som utfordrer lytteren til å høre ekstra godt etter». Hun har en rekke ganger blitt beskrevet som en dyktig tekstforfatter og en fornyer av visesjangeren.

Hun vant Spellemann i vise-kategorien for albumet Skjømmingsboka som ble sluppet i november 2018, og hun er nå nominert til den ærverdige Edvard-prisen (TONO) for teksten til låten Skjømming. Det kritikerroste andrealbumet fikk blant annet terningkast 6 hos The Wilmhelsens, og 5 i Musikknyheter, Viser, iTromsø og ikke minst Dagsavisen.

Som liveartist kan hun blant annet skilte med live opptreden på årets Spellemannspris og den ærverdige headlinerkonserten i Kirkhelleren på Trænafestivalen i år, som ble beskrevet på følgende vis:

«Foran mikrofonen har hun en tydelig tilstedeværelse som det er umulig å ikke legge merke til. (…) Det føltes ekte og ærlig, og fullstendig ujålete.» Leif Steinholt, Helgelands blad, juli 2019

Ingeborg Tiltvik (f. 1994) gjorde sin første konsert som Ingeborg Oktober i 2010, og har siden skrevet og sluppet to soloalbum, Hjerteræk (2014) og Skjømmingsboka (2018), en EP og en rekke singler. Hun vant Spellemannsprisen i Viser for andrealbumet, og er den yngste som har vunnet prisen siden Lillebjørn Nilsen i 1974. Hun har spilt på festivaler som Bylarm, Trondheim Calling, Trænafestivalen og Arctic Sounds (GL).

Dørene åpner kl. 21.30, konsertstart kl. 22.00 (med forbehold om at det kan forekomme endringer).
Hvor: Langhuset
Billetter: 175,- (ordinær) / 150,- (student)
ID: 18 år

Get Tickets
Earlier Event: August 29
Oslo Forro Festival 2019
Later Event: August 30
Oslo Classics 2019