Back to All Events

Oslo Classics 2019


65631056_2308648209450528_3633636134501744640_o.jpg

"Bridging the gap between electronic and classical music""

Oslo Classics Festival blir arrangert på SALT 30 & 31 august med program kl.17.00 - 23.00 begge dager.

Solister med Kringkastningsorkestret (KORK):
CARL CRAIG (US)
YOSHINORI HAYASHI (JP)
ELI KRISTIN HANSSVEEN
CATHARINA CHEN

Dirigent:
CHRISTIAN EGGEN

Populære artister fra inn- og utland møtes i et nytt og banebrytende samarbeid med KORK (Kringkastingsorkestret). Oslo Classics lover å sprenge grenser for klassisk- og elektronika med orkesteret som brobygger. Hvor vakkert, hardt, brutalt og rytmisk kan egentlig et symfoniorkester låte? Og hvordan høres det ut når en av verdens største DJer spiller sammen med Kringkastingsorkestret?

Festivalens program deles inn i 3 deler. Åpner med klassisk, beveger seg over i crossover og ender i den elektroniske verden.

Get Tickets

Solister 30 aug:

CARL CRAIG:
Oslo Classics presenterer et unikt samarbeid mellom den legendariske produsenten og DJ`en Carl Craig (US) og KORK (Kringkastningsorkestret). Carl Craig regnes som en av grunnleggerne av sjangeren Detroit Techno, og har spilt på alt som kan tenkes av store scener og festivaler rundt omkring i verden de siste 20 årene. Craig gjester Oslo Classics for å gjøre en splitter ny utgave av albumet Versus, et album hvor mange av hans mest kjente låter har blitt arrangert om til et samspill med fullt symfoniorkester.

CATHARINA CHEN:
En av Norges aller råeste fiolinister besøker oss med utdrag fra Vivaldis fiolinkonserter. Konsertene til Vivaldi har skrevet seg inn i musikkhistorien som noen av det mest gjenkjennelige og melodiøse du kan høre av klassisk musikk.
Catharina Chen er til daglig konsertmester i Operaen, og har tidligere gjestet mange av de store scenene i den klassiske verden.

Kringkastningsorkestret (KORK):
Hele Norges orkester, som du kjenner igjen fra TV & Radio.
Vi er stolte av å ha nettopp KORK som festivalorkester. Vi kan røpe at du bl.a får høre utdrag fra Sergei Prokofievs Romeo & Julie og Gutav Holsts Planetene denne fredagen.Solister 31 aug:

YOSHINORI HAYASHI
Oslo Classics presenterer nok et banebrytende samarbeid mellom det hotteste navnet fra Japan dette året, Yoshinori Hayashi og KORK (Kringkastningsorkestret). Yoshinori er kjent for sin utforskende og progressive stil som ikke kan forveksles med noen annen artist. Han henter gjerne inn elementer fra den Japanske folkemusikken, syrete og absurde lyder, og utfordrende rytmer. Hayashi gjester Oslo Classics for å gjøre en splitter ny utgave av hans kritikerroste album Ambivalence, skrevet spesielt for Yoshinori og KORK!

ELI KRISTIN HANSSVEEN:
Sterk stemme og unik sceneutstråling er karakteristikker som går igjen i omtalen av Eli Kristin Hanssveen. Sopranen gjester Oslo Classics med et knippe av operarepertoarets mest kjente og elskede arier av Verdi og Puccini.
Hanssveen har tidligere sunget både pop og viser og ble kjent for hele landet i NRK-programmet Stjernekamp.

Kringkastningsorkestret (KORK):
Hele Norges orkester, som du kjenner igjen fra TV & Radio.
Vi er stolte av å ha nettopp KORK som festivalorkester. Vi kan røpe at du bl.a får høre utdrag fra Giocomo Puccinis mest populære operaer og Igor stravisnkys Vårofferet!

For mer info om Oslo Classics, besøk vår nettside:
https://www.osloclassics.com/Earlier Event: August 29
Konsert: Ingeborg Oktober
Later Event: September 1
Bryggedans: Salong