Meny
Vår utendørs restaurant er åpen hele året. På SALT møtes vi rundt bålet og flammene. Rundt bålet har menneskene kommet sammen i all tid og delt mat, fortalt historier og tatt del i et inkluderende felleskap. Rundt bålet kan du bestille burgere, fries, pizza eller du kan sette sammen ditt eget måltid, en nordisk tapas variant. Over flammene kan du grille grønnsaker, rein, elg, lammekjøtt og oster fra vårt langstrakte land. Og, desserten, den er amazing!
NOTE: Reservasjoner under seks personer deler bålet med andre.
Osteboksen
Osteboksen forteller historien om kyst- og fjellfolk gjennom varme, norske smaker. Bålmenyen løfter frem ostens rolle som historisk bindeledd mellom innland og kyst. Her serveres en norsk bål-raclette med kortreiste oster og råvarer som virkelig kommer til sin rett over ild.
Stekeost fra Trofors: Ligner på Halloumi, perfekt til å grilles på bålet!
Jærsk havsletteost: En myk ost med smak av havet
Camembert fra Gangstad gård – hvitmuggost som smelter perfekt over bål.
Poteter – søte og saftige, ideelle til varme oster.
Tilbehør: Grov sennep, ketchup, syltet løk og ‘cowboycandy’ (søtsyltet chili).
Pris: 390kr
Kjøttboksen
Kjøtt hyller Norges rike tradisjon for røkte pølser. Både som smak og som konserveringsmetode. Her får du smaker fra hele landet, laget av de dyrene som har preget norsk matkultur i generasjoner.
Reinpølse fra Røros: varmrøkt, med søtlig og mild viltsmak. Klar for grillen.
Kyllingpølse: (halal) smakfull og mild over flammen.
Lammepølse: (halal) laget av norsk lam som beiter mellom fjord og fjell, med fyldig og aromatisk smak.
Reinsdyrs kjøttboller: ekte smak fra villmarka
Tilbehør: Grov sennep, ketchup, syltet løk og ‘cowboycandy’ (søtsyltet chili).
Pris: 390kr
Grønnsaksboksen
Grønnsaksboksen feirer primør- og potetsesongen – når alt er ekstra søtt, friskt og sprøtt. Sesongens beste grønnsaker blir enda bedre med litt varme og røyk fra grillen.
Innhold i grønnsaksboksen varierer etter sesong:
Gulbete
Reddik
Gødbete
Potet
Tilbehør: Grov sennep, ketchup, syltet løk og ‘cowboycandy’ (søtsyltet chili).
Pris: 200kr
Dessertboksen
Dessertboksen byr på s’mores – på norsk vis. En lun og klissete avslutning der søtt møter syrlig og sprøtt, perfekt over grillen.
Marshmallows: grilles til de er gyldne og myke.
Havrekjeks: sprø kjeks som gir en god crunch!
Brunost: norsk tvist som gir både sødme og friskhet.
Trollkrem: rømme blandet med tyttebær.
Smør, varm og press sammen – og nyt. En garantert grillfavoritt.
Pris: 200kr
The Big Dipper
Et helt hjul med Jærsk Havsletteost, grillet i flammene.
Vi kaller det norsk Rackelette.
Pris: 420kr
SØN – TOR / 11.00 – 22.00 FRE – LØR / 11.00 – 23.00
Ute
BYSSA PIZZA
Åpningstider: MAN – SØN / 11.00 – 22.00
Ute / inne
PÅ KAIA
Åpningstider: MAN – SØN / 11.00 – 22.00
Ute / inne
På SALT kan du grille din egen mat over åpen flamme med vår bålpannemeny. Vi tilbyr også streetfood-klassikere som pizza og saftige burgere. Nyt maten ute rundt bålet eller inne i varmen.